Nepromarnit šanci. Možnosti spolupráce ČR a SR po rozdělení ČSFR a nové zapojení obou republik do mezinárodních ekonomických vztahů. - Somol, M.
Politické pozadie rozdelenia ČSFR a problémy ekonomickej integrácie. Colná únia, jej predpoklady, súvislosti a dôsledky, vzťah ku GATT. Vážne problémy koordinácie oboch republík v oblasti poľnohospodárskych výrobkov. Oblasť voľného obchodu ako alternatívne riešenie. Problémy prijatia oboch republík do GATT, ES a EZVO.