Návrat tichého společníka. - Nesnídal, Jiří
Tiché spoločenstvo je forma spoločného podnikania, pri ktorom nedochádza k založeniu právnickej osoby. Ide o formu majetkovej účasti na podnikaní iného podnikateľa. Do čs. právneho poriadku sa táto forma vrátila až v r. 1990. Obchodný zákonník používa termín "tiché spoločenstvo".