Příslušnost soudů v obchodních věcech. Obchodní soudnictví - procesní úprava. 2. - Hlavsa, Petr
Prevažnú časť obchodných vecí rozhodujú krajské súdy, čo vyplýva zo zrušenia štátnej arbitráže, ktorá prejednávala hospodárske spory na úrovni krajov. V I. stupni sú vecne príslušné okresné súdy, len vo veciach taxatívne určených sú príslušné v I. stupni krajské súdy. Určenie vecnej príslušnosti krajských súdov, okresných súdov, miestnej príslušnosti a zvláštnej miestnej príslušnosti.