Zpochybňovaný předmět podnikání obchodních společností. - Myslil, S.
Spoločníci, alebo zakladateľ, môžu voľne formulovať predmet podnikania ktoréhokoľvek zo štyroch typov obchodných spoločností upravených obchodným zákonníkom. Ako neplatné sú určené len tie právne úkony, ktoré svojím obsahom, či účelom, odporujú zákonu, alebo dobrým mravom. Napriek tomu od nadobudnutia účinnosti obchodného zákonníka vznikajú problémy so zápisom do obchodného registra. Rozbor tejto skutočnosti a námet na riešenie.