Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Význam ústavnoprávnej regulácie starostlivosti o životné prostredie pre ďalšiu právnu úpravu obsiahnutú v zákonoch a právnych predpisoch. Vymedzenie práva životného prostredia a predmetu právnej regulácie. Základné skupiny právnych predpisov týkajúcich sa starostlivosti o životné prostredie v horizontálnom členení: predpisy upravujúce starostlivosť o životné prostredie, predpisy týkajúce sa tzv. zdrojov ohrozenia životného prostredia, predpisy súvisiace so zdravými životnými podmienkami človeka.