Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Subjekty starostlivosti o životné prostredie - právnické a fyzické osoby (korporácie, nadácie a verejné fondy). Štát ako verejnoprávna územná korporácia a obce v starostlivosti o životné prostredie, časti zákonov, ktoré vymedzujú ich kompetencie a úlohy. Zriadenie a kompetencie špeciálnych orgánov štátnej správy pre životné prostredie stanovené v zákonoch.