Delíme sociálne zabezpečenie. - Tosecká, O.
Jednotná právna úprava sociálneho zabezpečenia znamená, že sú v každom prípade uplatňované rovnaké pravidlá. Do čs. sociálneho zabezpečenia patrí zabezpečenie dôchodkové, nemocenské poistenie, sociálna starostlivosť a dávky pre rodiny s deťmi. Rozdiely medzi pôrodnosťou, nezamestnanosťou, invaliditou a pod. a ich dopad na dávky v systémoch sociálneho zabezpečenia ČR a SR.