<Le> rôle de la formation professionnelle dans la diffusion des technologies en Europe. - Capdevielle, Ph
Nové technológie, organizácia práce a vývoj kompetentnosti. Vývoj niektorých systémov odbornej výchovy. SRN: školský odborný model. V. Británia: odborný konkurenčný model. Francúzsko: výchovný školský model. Zhodnosť a pasivita národných modelov. Výskum rovnováhy medzi všeobecnou a odbornou výchovou. (Revue d'économie industrielle 1992, č.59.).