Řízení a financování vysokého školství. 1. Velká Británie. - Stránský, J.
Vo V. Británii dva hlavné typy vysokých škôl - univerzity a polytechniky. Líšia sa spôsobom riadenia a predovšetkým financovania. Univerzity sú samosprávne inštitúcie, väčšinu zdrojov dostávajú nepriamo z centrálnych vládnych zdrojov. Polytechniky a ďalšie vysoké školy sú vyňaté z právomoci miestnych úradov, ich činnosť je plánovaná a financovaná prostredníctvom Rady pre financovanie. Charakteristika inštitúcií pre financovanie vysokých škôl.