Řízení a financování vysokého školství Spojené státy americké - Stránský, J.
V USA je 3150 vysokoškolských inštitúcií. Patria medzi ne špičkové univerzity i menej kvalitné vysoké školy. Medzi ich problémy patrí nedostatok peňazí a tlak na zvýšenie kvality. Charakteristika riadenia vysokých škôl v USA, ich financovania a univerzitného výskumu.