Ekologická politika v České republice.
Hlavné body postupne sa vytvárajúcej českej vládnej ekologickej politiky: analýza súčasného stavu životného prostredia, klasifikácia ekologických problémov a návrhy na ich riešenie. Hlavné úlohy zníženia zaťaženia životného prostredia škodlivými látkami. Dôležitosť reštrukturalizácie ekonomiky. Hlavné úlohy pri zdokonaľovaní informačného systému a výskumu.