Ekológia a vodné hospodárstvo. - Štein, F.
Objasnenie základných pojmov ekológie a vodného hospodárstva. Zložky životného prostredia a faktory pôsobiace na jeho kvalitu. Pôsobenie a hodnotenie ekosystémov a vodného hospodárstva. Hydrologické a vodohospodárske prvky, ekosystémové účinky v geo-bio-antroposfére, problémy a opatrenia.