O prioritetnosti ekologičeskich problem. - Pegov, S.
Formovanie a realizácia ekologickej politiky v Rusku sa vyznačuje dvomi protichodnými tendenciami: na jednej strane sa zvyšuje úloha Ministerstva ekológie a prírodných zdrojov pri ochrane prírody, na druhej strane súkromné firmy sú oslobodené od kontroly štátu. Naznačenie východisk zo situácie, kedy snaha dosahovať zisky vedie k poškodzovaniu prírodných zdrojov a životného prostredia.