Sankčné postihy na úseku ochrany ŽP v r. 1991. - Lešková, M.
Pokuty patriace medzi sankčné ekonomické nástroje trestajúce ekologicky nevhodné správanie sa. Pokuty sa ukladajú za porušovanie povinností, neoprávnené zmocnenie sa práv, za porušenie ustanovení legislatívnych a hygienických noriem. Celkové vyhodnotenie pokút za r. 1991 v SR z dostupných právoplatných rozhodnutí.