Rozhodování v podmínkách nejistoty. - Macáková, Libuše
Charakteristika rizika a jeho pravdepodobnosť. Porovnávanie volieb cez očakávanú hodnotu a premenlivosť. Rozhodovanie. Prístupy k riziku. Znižovanie rizika (diverzifikácia, poistenie hodnota informácie). Dopyt po rizikových aktívach. Výnosy z aktív. Vzťah medzi rizikom a výnosom. Rozhodovanie investora. Asymetrická informácia.