Všeobecná rovnováha. - Macáková, Libuše
Predpoklady modelu všeobecnej rovnováhy. Efektívnosť vo výrobe. Optimálnosť výberu inputov. Ekonomická hranica výrobných možností. Rozdiely vo fondovej náročnosti výroby tovarov. Efektívna alokácia zdrojov medzi firmami. Efektívna voľba produktu firmou. Efektívnosť výmeny. Efektívnosť produkt-mixu. Dosiahnutie všeobecnej rovnováhy. Cenový systém a efektívnosť výroby a výmeny. Efektívnosť a spravodlivosť. Kritériá spoločenského blahobytu.