Základní východiska teorie firmy. - Hořejší, Bronislava
Voľba technológie vo firme (produkčná funkcia, input a output, časové horizonty). Možnosti vzájomnej substitúcie práce a kapitálu. Výnosy z rozsahu produkcie. Príjmy a náklady firmy, podmienky dokonalej a nedokonalej konkurencie, druhy nákladov. Voľba outputu. Rovnovážny output v dokonalej konkurencii. Chovanie firmy v postavení monopolu. Rovnováha firmy v monopolnej konkurencii a v podmienkach oligopolu. Cournotov model.