K nalizu mirovoj energetičeskoj situacii. - Karnauch, V.
Skúmanie dynamiky svetovej tepelno-energetickej situácie. Analýza situácie na základe bilancií a štruktúrnych koeficientov. Analýza dynamiky koeficienta "plynulej sebestačnosti" v zdrojoch nafty. Analýza dynamiky koeficienta "importnej náročnosti" pre zdroje nafty. Analýza dynamiky spotreby na základe koeficienta elastičnosti.