Weltagrarmarkt Anfang der 90er Jahre. Rückblick und Vorausschau. - Kersten, L.
Faktory budúceho rozvoja obchodu s poľnohospodárskymi výrobkami. V predchádzajúcom období rýchlejší rast obchodu ako poľnohospodárskej výroby. Dlhodobá tendencia spomalenia. Rast podielu priemyselne vyspelých krajín na vývoze poľnohospodárskych výrobkov v r. 1984-1990. Zisky západnej Európy v dôsledku intenzifikácie obchodu v rámci Spoločenstva. Zvyšovanie cien ako dôsledok opatrení na ohraničovaní výroby. Využívanie poľnohospodárskych plôch. Výroba potravín. Agrárny obchod v rámci ES. Zahraničný obchod ZSSR s poľnohospodárskou produkciou. Živočíšna výroba. Obilniny, olejoviny, káva a kakao.