Pražské pohostinství vzkvétá, ale je drahé. - Simonian, Aram
Zvyšovanie významu stravovacích služieb je úmerné zvyšovaniu výdavkov na cestovanie a zábavu. Diferenciácia ponuky stravovacích služieb do dvoch skupín: služby spojené s tzv. vynúteným dopytom (rýchlosť služby a nízka cenová poloha) a zámerný (spoločenský) dopyt. Charakteristika spoločenského stravovania v predchádzajúcom čs. ekonomickom systéme. Obrat po novembri 1989. Slabé miesta pražského pohostinstva. Prehľad hotelových zariadení, reštaurácií, vinární a kaviarní v Prahe.