Humanismus do řízení.
Príčiny zosilovania tendencií k humanistickému manažmentu. Predpoklady uplatnenia humanistického manažmentu. Smerovanie humanizmu v riadení k tomu, aby si človek uvedomoval sám seba, využíval svoju slobodnú vôľu, vyhľadával nové možnosti, rozvíjal svoje schopnosti a sily. Členenie stúpencov manažérskeho humanizmu do dvoch táborov: liberálno-humanistický a radikálno-humanistický.