Je podniková moc "zero-sum-game"? - Jirásek, J.
Moc vedenia podniku historicky vyrástla z osobnej moci a mnohí vedúci sa toho držia. Posledné desaťročia sa zameriavajú na delegovanie práva a zodpovednosti. Autonomizácia je relatívna samostatnosť, ktorá umožňuje vyššiu prosperitu. Okolnosti vedúce k autonomizácii. Mnohí šéfovia vidia moc ako koláč, z ktorého sa ukrajovaním uberá (ako hru zero-sum-game), kedy výsledkom delenia moci je nula.