Riadenie podľa cieľov. - Bosáková, Mária
Poukázanie na dôležitosť tzv. participačného princípu pri zavádzaní systému riadenia podľa cieľov (management by objectives - MBO). Stanovenie náročných a pri tom realistických cieľov a ich realizácia ako najzákladnejšie úlohy aplikácie MBO. MBO umožňuje realizovať aj dôležitý faktor - spätnú väzbu. Kritické body, ktoré by mohli viesť k neúspechu MBO. Niekoľko poznatkov a návrhov pre realizáciu programu MBO.