Soft-Management statt Lean-Management. - Gerken, G.
Využiteľnosť japonského systému riadenia v európskych podmienkach. Odlišnosti pracovných vzťahov v Japonsku a v Európe. Rozdielna hodnotová orientácia japonských a európskych pracovníkov. V japonských podnikoch je riadenie založené na konsenze, na pevných väzbách pracovníka a podniku. V Európskych podmienkach treba rátať s preferenciou individuality pracovníka.