Vnútorné podnikové prostredie. - Körmendy, V.
Základné časti vnútorného podnikového prostredia: misia podniku, zdroje podniku a vzťahy podniku. Pod misiou sa rozumie poslanie podniku v spoločnosti, má tri základné zložky - filozofiu, koncepciu a stratégiu. Náčrt filozofie podniku na príklade firmy IBM. Pod koncepciou podniku sa rozumie podnikateľský zámer. Charakteristika základných podnikateľských koncepcií: výrobnej, výrobkovej, predajnej, marketingovej a globálnej, svetovej koncepcie.