Vytváranie trhovo konformných podmienok v podnikovom managemente. - Vavrinčík, Pavel
Slabé konkurenčné prostredie čs. ekonomiky v r. 1991. Prieskum analýzy vnútropodnikového správania v SŠÚ. Vývoj situácie na domácom a zahraničnom trhu. Pokles priemyslovej výroby Slovenska r. 1991, pokles výrobných kapacít a spotreby energie. Výška zásob. Cenová úroveň. Zhoršenie finančnej situácie podnikov. Zamestnanosť. Motivácia pracovníkov. Zmeny v organizačnej štruktúre.