Újszerü pillantás az ember fejlödésének a gazdasági növekedésre gyakorolt hatására. - Mock, A.
Ľudský kapitál a manažment. Hľadanie nových organizačných foriem, vzťahov riadiacich štruktúr a zamestnancov. Nový pohľad na poslanie podniku ako služby spoločnosti. Zmeny svetového trhu pod vplyvom nových technológií. Podnikové riadenie a motivácia. Decentralizácia podnikovej štruktúry. Rastúci význam odborného vzdelávania. Mládež a ekonomika.