Divizní organizace - základna pro moderní podnikatelské řízení. - Vácha, S.
V súčasnej dobe má moderný podnik jednoduchú organizačnú štruktúru. Riadiacou osou je horizontála, na ktorú je napojený rad relatívne malých divízií. Aparát výkonného výboru by mal byť čo najmenší, tvorí ho spravidla: právny útvar, ekonomika a rozvoj. Charakteristika poslania a pôsobnosti produkčných divízií a obslužných divízií, zásad vzťahov vedenia a divízií, vnútropodnikových ekonomických pravidiel, pravidiel personálne motivačných a informačného systému.