Organizační struktura podniku v tržním hospodářství. - Dědina, Jiří
Základné vplyvy prostredia na organizačnú štruktúru podniku. Charakteristika konfigurácie organizačných štruktúr: jednoduchej organizácie, priemyslovej byrokracie, expertokracie, divizionalizácie, adhokracie. Reakcia štruktúry podniku na prostredie a požiadavky na jeho pružnosť.