Proč u nás (ne)existují malé firmy? - Kvasničková, A.
Jedným z cieľov transformácie čs. ekonomiky je obnoviť nezastupiteľné miesto stredných a malých podnikov. V ČSFR sa za 4 roky vydalo viac ako 1 mil. osvedčení pre súkromné podnikanie, avšak len malá časť predstavuje drobné firmy, prevládajú vzťahy zmluvnej spolupráce. Vysvetlenie príčin tohto javu. Určenie hraníc veľkosti firmy. Coasovo vysvetlenie a jeho platnosť pre čs. realitu.