Vlastní jmění. Reforma účetní soustavy. 3. - Havel, F.
Výklad dôležitej účtovnej skupiny 41 - Základný majetok a kapitálové fondy. Základný majetok ako pevná zložka vlastného majetku. Tvorba základného majetku v obchodnej spoločnosti, v družstve a v štátnom podniku. Kapitálové fondy sú novou kategóriou účtovníctva. Vysvetlenie ich obsahu. Ziskové fondy. Rozdeľovanie zisku.