Vztah obchodního zákoníku a zákona o účetnictví. - Dědič, J.
Postavenie zákona o účtovníctve v systéme zákonov. Osobitná pôsobnosť obchodného zákonníka a zákona o účtovníctve na úseku účtovníctva. Podnikatelia účtujúci v sústave jednoduchého, alebo podvojného účtovníctva. Povinnosť účtovať v príslušnej účtovnej sústave. Zostavovanie a schvaľovanie účtovnej uzávierky.