Lean Production. Schlagwort ohne inhaltliche Präzision? - Groth, U.
Zoštíhlenie výroby, organizácie a riadenia podniku. Orientácia na proces tvorby hodnôt. Pokus o spojenie predností klasickej remeselníckej dielne a hromadnej výroby. Základné prvky "štíhlej" výroby - pružné štruktúry s precíznou segmentáciou, JIT, väčšia prehľadnosť a nízka potreba plochy pri výrobe súčiastok, usporiadanie strojov so skrátením "dlhých" ciest a pod. Organizácia práce orientovaná na tímovú prácu.