Osobnosť vedúceho vo vede: empirické poznatky jeho image. - Kostolanský, R.
Úspešnosť jednotlivých vedeckovýskumných útvarov významne koreluje s tvorivosťou a úspešnosťou vedúcich pracovníkov. Význam tvorivej osobnosti pre vedeckú prácu. Rozbor vzťahov tvorivej osobnosti, sociálnych podmienok a skutočnosti. Motivácia vedúceho vedeckého pracovníka. Pozadie vytvárania image vedúceho vo vede. Empirický výskum osobnosti vedúceho pracovníka a použité metodiky. Výsledky výskumu.