Teoretiko-metodologičeskije podchody k razrabotke innovacionnoj politiki. - Fonotov, A.
Zdôraznenie prvoradého významu formulovania všeobecných zákonitostí zmeny úlohy vedeckotechnického a inovačného faktora v dynamizácii rozvoja ekonomiky a spoločnosti. Uvedenie niektorých koncepčných názorov a sociálno-ekonomických podmienok, v rámci ktorých prebieha inovačná činnosť. Inovačný typ rozvoja. Mobilizačný typ rozvoja. Prechod od mobilizačného typu rozvoja k inovačnému.