Hawks, doves and free riders. - Tullock, Gordon
Biologický fenomén vzťahu "jastrabov" a "holubíc" sa aplikuje na rovnováhu vzťahov agresívnych a submisívnych jedincov v ekonomickej sfére. Stratégie chovania na trhu a možnosti rovnováhy. Príklad rovnováhy rozvážnych a neuvážených nákupov v obchode. Rôzne stavy rovnováhy týchto rozdielnych prípadov chovania normálne vedú k situáciám porušujúcim zákon jednej ceny.