L'emprunt de la théorie économique a la tradition sociologique. <Le> cas du don contre-don. - Batfoulier, P.
Znovuobnovenie teórie obchodnej výmeny prostredníctvom tradičnej sociológie. Závislosť úspechu na zabezpečení koordinácie individuálnych rozhodnutí a ich optimálnosti riešenia. Výmena poznatkov - konfrontácia dvoch verzií, ekonomickej a tradičnej sociologickej. Charakteristické prvky a vlastnosti výmeny poznatkov. Právne aspekty skúmanej problematiky.