Gosudarstvennoje regulirovanije investicij: akcent smeščajetsja na mikrouroven'. - Kuznecov, Ju
Nevyhnutnosť riešenia hlbokej investičnej krízy súčasnosti v podmienkach zníženia investičných prostriedkov, investičnej stagflácie, zastaralého parku výrobných zariadení. Táto kríza prebieha v podmienkach prechodu na trhové hospodárstvo. Skúmanie problémov prechodu k trhu a úlohy štátu. Kľúčovou úlohou štátu pre najbližšie roky je formovanie a usmerňovanie mikroštruktúrnych zmien na neodkladné úlohy ako je zabezpečenie výroby spotrebných predmetov, potravín a zníženie materiálových vstupov do výroby.