Clintonova technická politika. Co lze očekávat od 42. amerického prezidenta. - Simonová, J.
Prezident Clinton a jeho viceprezident považujú techniku za jeden z hlavných zdrojov ekonomického rastu. V rokoch studenej vojny bola technická politika USA zameraná hlavne na vojenský výskum a vývoj, niektoré civilné technológie stratili svoje vedúce postavenie. Údaje o zaostávaní. Charakteristika Clintonovej politiky zameranej na znovuzískanie vedúceho postavenia v technike a šiestich programov americkej technickej politiky.