Stratégies d'industrialisation: une comparaison entre l'Amerique latine et l'Asie du Sud-Est. - Mahon, J.E
Juhovýchodná Ázia vďačí za svoj rýchly rast stratégii industrializácie vývozom (IPE) a Latinská Amerika stratégii industrializácie náhradou dovozu (ISI). Reformy politiky ISI v Latinskej Amerike. Od ISI k IPE v Južnej Kórei a na Tchajwane. Prečo Latinská Amerika nesledovala cestu Juhovýchodnej Ázie a jej úspech? (The Journal of Development-Studies 1992, č. 2).