Intertemporal nonseparability, liquidity constraints, and seasonality of aggregate consumer expenditures: an empirical investigation. - Neusser, K.
Charakter odlišností medzi spotrebou a výdavkami. Medzičasová nezlučiteľnosť spotrebiteľských preferencií. Bežná spotreba ako vážená suma bežných a minulých výdavkov. Autoregresívny proces spotreby a reálna úroková sadzba. Explicitný sezónny model - príklad Rakúska. Testovanie likviditných tlakov na základe sezónne upravených údajov.