Razvitije processa dlinnovolnovych kolebanij. - Mogey, R.
Možné príčiny cyklu dlhých vĺn v kapitalistickej ekonomike (inovácie, vojny, zásoby zlata, nové trhy, klimatické zmeny). Popis 60-ročnej vlny v diele Kondratieva "Dlhé vlny v ekonomickom živote". Problém vyčlenenia vĺn vo feudalizme. Vznik kapitalizmu a inflačná vlna v 16. storočí. Vplyv veľkej depresie v 30. rokoch 20. storočia na ekonomiku.