Rossijskaja ekonomika črezvyčajnogo vremeni. - Simonov, V.
Spory o teoretický a metodologický základ ekonomického výskumu. Analýza obdobia 20.-30. rokov v Rusku. Ekonomika Ruska v predrevolučnom Rusku. Boj o koncepciu ekonomického vývoja v 20. rokoch. Koncepcia Lenina a Kondratieva. Odmietnutie vojnového komunizmu Kondratievom. Koncepcia novej ekonomickej politiky. Nesystémový charakter NEP-u a systémový charakter koncepcie Kondratieva a jeho spájanie genetickej a teleologickej metódy plánovania.