Stanovlenije postindustrial'noj civilizacii. - Jakovec, Ju.V
Vymedzenie pojmu civilizácia. Historický rytmus striedania civilizácií. Skracovanie civilizačných cyklov, striedanie epicentier civilizácie. Kríza industriálnej civilizácie a vytváranie postindustriálnej. Základné črty postindustriálnej spoločnosti (humanizácia výroby, sociálno-trhová ekonomika, právny štát..). Miesto Ruska v historickom striedaní civilizácií od minulosti k budúcnosti.