Teorija dlinnych voln: istoričeskij kontekst i metodologičeskije problemy. - Avramov, R.
Pôvod teórie dlhých vĺn a jej teoretické základy (Marx, Kassel, pozitivizmus). Teoretické a metodologické problémy teórie dlhých vĺn: chronológia, stupeň zrelosti, teória cyklov a dlhé vlny. Porovnávacia chronológia teórie cyklov ekonomickej aktivity.