Aké bolo kolektívne vyjednávanie medzi vyššími odborovými orgánmi a organizáciami zamestnávateľov v roku 1992. - Vladárová, Marta
Skúsenosti z r. 1992 ukazujú, že nebolo jedinej kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa, v ktorej by niektoré ustanovenia neboli v rozpore s právnymi predpismi. Ide najmä o chápanie kolektívnej zmluvy, nesprávnu interpretáciu platných právnych predpisov, záväznosť kolektívnej zmluvy, väzby kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa na generálnu dohodu, platnosť a účinnosť kolektívnej zmluvy, delegovanie kompetencií na podnikovú kolektívnu zmluvu, formy vzťahov medzi zamestnávateľmi a odbormi.