Internationalisierung als strategische Herausforderung für das Personalmanagement. Darstellung ausgewählter Probleme. - Wunderer, R.
Internacionalizácia personálnej politiky v kontexte jej základných strategických orientácií. Dimenzie (národná, nadnárodná, multinacionálna a globálna) vo vzťahu k trhovej, štruktúrnej a základnej stratégii a stratégii ľudských zdrojov. Hodnotenie a návrh zmien stratégii pre personálnu politiku. Hodnotenie strategických prístupov: etno-, geo-, regio- a polycentrického. Profil požiadaviek na Euro-managera 2000. Kritéria tvorby internacionálneho managementu. Príklad Bayer AG.