Migration and social mobility: South East England as an escalator region. - Fielding, A.J
Použitie údajov Štatistického úradu (OPCS) a Centrálneho registra štátnej zdravotníckej starostlivosti na skúmanie tvrdenia, že juhových. časť Anglicka pôsobí v štátnom a regionálnom systéme krajiny ako eskalátor spoločenských tried. Migračné toky mladých ľudí do tejto oblasti, ich spoločenské uplatnenie a migrácia z tejto oblasti v staršom veku.