<Die> Regionalpolitik der Europäischen Gemeinschaft. - Santos, P.
Vývoj a motivácie začatia uplatňovania regionálnej politiky v ES od 70. rokov. Používanie troch úrovní dezagregácie teritoriálnych jednotiek v regionálnej štatistike ES. Koordinačná úloha ES v realizácii národnej a regionálnej politiky. Vytvorenie a použitie Európskeho fondu pre regionálny rozvoj (EFRE). Reformné kroky v r. 1988.