Es braucht einen neuen Auftrag für den Raumordnungsbericht und ein anderes Verfahren zu seiner Erarbeitung. - Arras, H.E
Úvahy, kritické pohľady a návrhy na riešenie priestorového usporiadania v Nemecku. Požiadavky na nové postupy u zákazok pre priestorové usporiadanie na základe integrácie v západnej Európe. Zahrnutie nových aspektov do Správy o priestorovom usporiadaní, zmeny jej obsahu. Návrhy na novú organizáciu poznávacieho procesu medzi expertmi, politikmi a správou.